Prova på, Kurser och workshops i ullhantverk

Prova på ett härligt hantverk i en mysig miljö

Samla ett gäng kompisar, gör något annorlunda med dina kollegor eller utmana familjen med lite kreativt skapande. 

Vi träffas på mysiga Nelsonsgatan 1 i Borås där det finns utrymme för både kreativitet och umgänge. Du behöver inga förkunskaper så samla ihop minst fem personer och gör en intresseanmälan!

Prova på våttovning

Våttovning är en näst intill magisk process där ullfibrerna liksom smälter ihop under dina händer. Tillsammans väljer vi färger, kardar och skapar och avslutar med att fika tillsammans.

Prova på nåltovning

Vad kan man inte göra av ull? Nåltovning är en teknik där bara fantasin sätter gränser. Genom att sticka med tovningsnålen om och om igen kan du forma ullen till vilken form du vill. Vi avslutar med att fika tillsammans och då har alla möjlighet att ställa frågor och inspireras av den kreativa stämningen.

Prova på att Spinna

Nyfiken på att spinna garn? Att spinna är ett hantverk som kräver mycket övning. Här är ett bra tillfälle att prova och under handledning få koll på vad du behöver för att komma vidare. Vi turas om att prova att spinna på spinnrock och att spinna på sländor. Innan vi kan börja spinna så lär vi oss även grunderna i att karda ull och hur man bäst förbereder ullen för spånad.

3 timmar – handledning av Hulda på Hallstenstorpet, allt material och fika

600 kr/pers inkl. moms – minst 5 pers

(vill ni vara färre än fem personer så går det också att ordna)

Nybörjarkurser i ullhantverk

Vill du komma igång med ett ullhantverk? Det här är kurser för nybörjare som ger grundläggande kunskaper i ullhantverk. Dessa hålls också på mysiga Nelsonsgatan 1 i Borås där vi även serveras en god lunch. Samla ihop minst fem personer och gör en intresseanmälan!

Kurs i våttovning

Lägg grunden till hur man våttovar. Få kunskap om olika ulls förmåga att våttovas och inspireras till att prova olika tekniker. Vi kardar och tovar både platta och runda former.

Kurs i nåltovning

Få grundläggande kunskap om hur man nåltovar. Vi tovar både plant och runda former. Inspireras till de fantastiska möjligheterna som nåltovningen ger. Vi kardar och preparerar ullen inför tovningen och tittar på olika tekniker.

Kurs i spånad

Lär er grunderna i hur man spinner på spinnrock. Ni får även lära er om ull och andra fibrer och hur de bäst bereds för spånad genom kardning och kamning. Tag med egen spinnrock.

6 timmar – handledning av Hulda på Hallstenstorpet, allt material, lunch och fika

1300 kr/pers inkl. moms – minst 5 pers

Intresseanmälan

Meddela Hulda på Hallstenstorpet så hör hon av sig så att ni kan boka in ett datum! Ange vad ni är intresserade av och gärna önskat datum.